Isten hozott a Turul Panzióban

A bihari hegyek lábánál ,a fekete koros volgyében Magyarremetén 2005 ben egy falusi vendéglátó egységet építeto?nk egy pár szobával.Ma ezen területen 15 szobánk van ahol kozel 50 személynek tudunk szállást biztosítani.Ettol a panziótól 300 méterre egy 1 hektáros területen 2012 ben egy kepinggel tovább bovítettünk ahol 13 db 4 ágyas faház van ,40 lakókocsi placc és kb 20 sátorhely.

Mindezt a feleségemmel Teréziával,és két gyermekemmel ,Gergovel és Rékával mokodtetjük. A hangsújt ,az igazi házi ételekre fektetjük,amit ebben a rohanó világban már csak nagyon kevés helyen lehet megtalálni.

Turisztikai látványosságok

https://www.welcometoromania.eu/Apuseni/Apuseni_Pestera_Ursilor_e.htm

Medve barlang (25km)

A barlangot 1975. szeptember 17-én véletlenül fedezték fel. A Kiskóh-i márványkitermelés egyik robbantása során, keletkezett az a lyuk, amin eloször lépett be ember a barlangba.A nyílást hamarosan lezárták, majd a barlangrendszer feltárása után egy részét villamosították. 1980 július 14-én tartották a barlang hivatalos megnyitóját. A képzodmények sokaságával vívta ki az emberek csodálatát.

Meziádi Barlang (10km)

A Mézedi cseppkobarlang Belényestol 22 kilométerre található. Az út a város központjából indul, ahonnan az Élesd és Borod településekre vezeto utat kell követni.Magyarremete településnél letérünk a foútról. Innen a "Meziad 6 km" jelzésu táblát kell követni. A barlanghoz egy másik úton is el lehet jutni. Ehhez el kell menni a Mézed turistaházig.

Farcu kristálybarlang, Királyerdo (10km)

Zona Farcu este situata în bazinul superior al vaii Rosia (baziul Crisul Negru), în apropierea localitasii Rosia.Platoul carstic Dealul Farcu cu o altitudine de 375 m este locul, unde în anul 1987, în urma avansarii frontului de lucru al galeriei miniere, a fost descoperita Pestera cu cristale Farcu. Pestera este dezvoltata pe 251 m si o denivelare de 16m.

Pádis Nemzeti Park(40km)

p>

A hegyet egy 53 km hosszú erdészút szeli át a Rachitele - Ic Ponor - Padi? - Boga - Pietroasa útvonalon. A Rachi?ele - Padi? táv 31 km a Padi? -Pietroasa pedig 22. Az útnak mindkét végén van egy leaszfaltozott része a Huedin - Rachi?ele, vagy Bologa - Rachi?ele, a másik oldalon pedig a Pietroasa - Sudrigiu szakaszok, ám az erdészút kiskocsik számára úgy is csak nehezen járható. Ennek ellenére Pádis, stratégiai elhelyezkedése miatt, valósággal vonzza a hegymászás szerelmeseit. A platón elszállásolási lehetoségben hiány van, de a már jól látható építotelep méreteibol ítélve hamarosan megoldódik ez a gond is.

Szerenád-vízesés(35km))

A Jád baloldali melléppatakán a Kisjádon alakult ki ez a kb.15 m magas, szemet gyönyörködteto, vízesés A biharfüred-Lesi tó vége közötti útról igen könnyen megközelítheto..

Szamos Bazár (30km))

Az 1102 méteren található Biharfüred üdülohely, ahol pihenni és gyógykezelésre érkeznek a hazai és külföldi vendégek. Az alacsony légnyomás, a rendkívül tiszta, ózondús levego, a vasban és más ásványi anyagokban gazdag vizek vonzzák a turistákat. Innen indul és ide érkezik igen sok jelzett útvonal a Nyugati havasok minden sarka felé.

REMETEA, BIHOR WEATHER